Foto: Michelle Turner
Fotograf

Michelle Turner

Plats

The Philharmonie, Luxemburg


ON TO LIGHT SHAPING WITH MICHELLE TURNER

En blixtlösning som ryms i enda kabinväska

 

Michelle Turner är en fotograf på språng. Hon fördelar sin tid i Maine, Pennsylvania och var som helst hennes uppdrag tar henne. Michelle medger att hon var osäker på hur hon skulle gilla sin nya B2 Off-Camera Flash för hon älskar verkligen sin pålitliga B1 Off-Camera Flash. Osäkerheten byttes mot exaltering när hon insåg hur lätt och kompakt den nya blixten var.

”För resande fotografer som jag själv är Off-Camera Flash systemet en riktig revolution”, säger Michelle. ”För första gången kan jag packa ett helt blixtsystem i en enda kabinväska. Jag kan nu ta med mina blixtar till platser jag aldrig ens skulle ha övervägt att ha med dem till innan”.

Michelles första uppdrag med sin nya blixtlösning var ett porträttuppdrag på Philharmonie, en majestätisk konserthall i Luxemburg. Konserthallen är lätt att känna igen på de höga bandliknande pelarna som utgör dess fasad.

Storleken på Profoto Off-Camera Flash system är inte bara behändig när du reser. Det visade sig vara lika behändigt på plats vid Philharmonie. Utrymmet mellan pelarna var extremt tight men Michelle kunde enkelt manövrera sina blixtar genom de trånga utrymmena. ”Jag kunde snabbt sätta upp ljuset och flytta runt det tack vare den mindre storleken på B2-lamphuvudena och de kompakta OCF Light Shaping Tools”, säger Michelle. ”Detta gjorde mitt liv mycket lättare”

Michelle tog porträttet illustrerat här med en Nikon D750 och ett Nikon AF 35mm/f2,0D-objektiv. För att ljussätta sitt motiv använde hon en B2 med en OCF Softbox 2’ Octa monterad på en OCF Speedring. Hon fotograferade i TTL Mode och hennes slutgiltiga exponering var 1/125 sekund med f/5,6 på ISO 200.

Som en fotograf som ofta reser ensam kan Michelle inte nog betona värdet av ett blixtsystem som är så här portabelt. Som hon själv uttryckte det, ”Jag kan nu ta med mina blixtar till platser jag aldrig ens skulle ha övervägt att ha med dem till innan”.

Profoto-B2-Off-Camera-Flash-Michelle-Turner-Lighting-Diagram