facebook twitter mail sina-weibo wechat pin check dealer-check outline-outlet outline-arrow-right outline-arrow-down outline-play outline-flash-duration outline-flash-second outline-led outline-hssttl outline-sync-speed download dimensions battery energy flash-time light product-number radio recycling-sync weight guide chevron up AIR Display FlashTube reflector HSS TTL outline-hss outline-ttl no question

Profoto B1X
Power in all the right places

Hitta återförsäljare Upplev

Foto: David Bicho

Standarden har höjts igen
Nya Profoto B1X

När Profoto B1 kom satte den en ny standard för portabla blixtar som används på location. Nu höjs ribban på nytt genom lanseringen av Profoto B1X. Det rör sig inte om någon uppdatering, utan om en helt ny blixt med förbättringar inom tre viktiga områden: kraft, kraft och åter kraft.

Det här är nya B1X

Kraft med ett syfte – det är det bästa sättet att beskriva B1X. Och själva syftet är klart och tydligt: vi vill att bildskapare över hela världen ska kunna förverkliga sina visioner. Om dessa visioner sedan tar dem halvvägs uppför en bergssida, tvingar dem att bemästra solens ljus mitt i en öken eller kräver att de hänger från en klippa med Medelhavet brusande nedanför – då är det bara att acceptera läget.

Det är därför LED-inställningsljuset har 80 % högre ljusstyrka, batteriet rymmer 50 % mer kraft och B1X har det bredaste HSS-intervall du kan hitta på en blixt.

Vi vill helt enkelt att du ska få rätt mängd ljus, precis där du behöver det. Och viktigast av allt är att inget ska få sätta stopp för din fantasi.

 • TTL och manuellt läge

 • High-Speed Sync (HSS) ned till 1/8 000 sekund med ett effektomfång på nio bländarsteg

 • 325 blixtar på full effekt

 • 24 W LED (ljusstyrka motsvarande 130 W halogen)

Tekniska specifikationer

Tar fotografering på location till helt nya höjder

När vi säger ”power in all the right places” är det exakt det vi menar. Vad kan det finnas för bättre sätt att sätta B1X på prov än med lite extrem friklättring? B1X levde mer än väl upp till vad förhållandena (och galenskapen) krävde.

Kreativitet kan uppstå var som helst

Se vår ”bakom kulisserna”-video med Tim Kemple i full fart. Han satsar verkligen allt när han använder nya, kraftfulla Profoto B1X för att ta en serie fantastiska bilder på ön Mallorca.

Tim Kemple

Tim är en av världens ledande äventyrsfotografer och han har besökt och fotograferat några av världens mest hisnande platser. Hans fantastiska bilder visar äventyrslystna människor och atleter på bergstoppar, längs lodräta bergsskrevor eller i vildsinta forsar, medan de testar gränserna för vad som är möjligt. Sett ur en fotografisk synvinkel gör Tim precis samma sak. Det blir en slags adrenalindriven kreativitet som skapar bilder som är storslagna, verkligt autentiska och mycket vackra.

Portfolio

Sex anledningar att välja Profoto B1X

Snabb att ställa i ordning. Enkel att använda.

Profoto krånglar inte till det. B1X är en helt trådlös blixt med några få, lättanvända reglage och en stor lättläst LED-display. I stället för att snubbla över sladdar, krångla dig fram bland undermenyer eller leta i bruksanvisningar kan du helt fokusera på din kreativitet. Ibland är faktiskt det enkla det bästa.

Foto: Karl Gough

Fånga ögonblicket
med perfekt ljus med AirTTL

Att hitta rätt exponering på en gång kan vara en utmaning när tiden är begränsad eller ljuset hela tiden skiftar. Med AirTTL sköts allt automatiskt – du behöver bara sikta och trycka.

Foto: Karl Gough

Forma ljuset i fullt dagsljus med HSS

Med Profoto High-Speed Sync (HSS) spelar det ingen roll hur starkt solen skiner. Du kan använda din blixt med slutartider ned till 1/8 000 sekund. Det innebär att du kan överglänsa solen och forma ljuset till och med vid användning av stor bländaröppning i fullt dagsljus.

Foto: Karl Gough

Batterikraft du kan lita på

Oroa dig inte för att blixten ska svika i det avgörande ögonblicket – det uppladdningsbara litiumjonbatteriet i B1X klarar upp till 325 blixtar vid full effekt och tiotusentals blixtar vid lägsta effekt. Dessutom laddas det upp igen på nolltid.

Foto: Karl Gough

Inställningsljus med kraft och kvalitet

Ett kraftfullt LED-inställningsljus låter dig förhandsgranska ljussättningen och bedöma hur ljus och skuggor faller på motivet. Inställningsljusets styrka och kvalitet gör det även mycket användbart som huvudljus eller fyllnadsljus vid svaga ljusförhållanden.

Foto: Karl Gough

Med verktyg för att utforska din
fulla ljusformningspotential

Fotografering handlar om att kontrollera och forma ljuset. Med B1X tar du lätt kreativiteten till en ny nivå med vårt specialanpassade sortiment av kompakta och lätta OCF-ljusformare.

Foto: Karl Gough
Next
Previous
Foto: Tim Kemple
Foto: Tim Kemple
Foto: Tim Kemple
Foto: Tim Kemple
Foto: Tim Kemple
Foto: Tim Kemple
Next
Previous

Upplev B1X

”Profoto B1X är framtagen för äventyrliga fotografer som är redo att ta ut svängarna. Oavsett om det handlar om att hänga utför en bergvägg eller resa ut mitt i öknen, är det här ingen blixt bara för ’hemmabruk’. Därför är hastighet och enkelhet av allra största betydelse.”

Låt Samantha Grönblad, som är Marketing Project Manager på Profoto, guida dig genom B1X alla funktioner och fantastiska möjligheter.

Next
Previous

Tekniska specifikationer B1X

Artikelnummer:
901028 B1X To-Go Kit 500 AirTTL
901027 B1X Location Kit 500 AirTTL
Effektomfång:
2–500 Ws (9 bländarsteg)
Laddtid:
0,1–1,9 s (snabb serietagning med upp till 20 blixtar/sekund)
Maximalt inställningsljus:
24 W LED (ljusstyrka motsvarande 130 W halogen)
Brinntid, normalt läge (t 0,5):
1/11 000s (2 Ws) – 1/1 000s (500 Ws)
Brinntid, freeze mode (t 0,5):
1/19 000s (2 Ws) – 1/1 000s (500 Ws)
High-Speed Sync (HSS):
Ned till 1/8 000 sekund med ett effektomfång på nio bländarsteg
Ledtal vid 2 m / 100 ISO med Magnum Reflector:
45 2/10
Display:
Högupplöst display med ett mycket lättanvänt gränssnitt
Storlek:
14 cm (5,5”)
31 cm (12,2”)
21 cm (8,3”)
Vikt:
3 kg (6,6 lbs) inklusive batteri
Radiosynkronisering och fjärrstyrning:
Ja, inbyggt AirTTL med stöd för trådlös synkronisering, styrning och TTL. Kan integreras fullt ut med andra AirTTL-blixtar som B2 och D2. (Kräver en Air Remote TTL som säljs separat.)
Rekommenderade Air-tillbehör:
901039 Air Remote TTL-C för Canon
901040 Air Remote TTL-N för Nikon
901045 Air Remote TTL-S för Sony
901046 Air Remote TTL-O för Olympus
901031 Air Remote för de flesta digitala systemkameror (DSLR) och mellanformatskameror
B1X To-Go Kit
1 × B1X 500 AirTTL
1 x Litiumjonbatteri
1 × Bag XS
1 × Battery Charger 2,8A
B1X Location Kit
2 × B1X 500 AirTTL
2 x Litiumjonbatteri
1 × Backpack M
1 × Battery Charger 4,5A
1 × Car Charger 1,8A

Kraft och punch.
Två nya OCF-metallreflektorer.

Med OCF Zoom Reflector och OCF Magnum Reflector läggs ett hårt ljus till i ljusformningspaletten för Profotos OCF-ljusformare.

OCF Zoom Reflector fördubblar den effektiva ljusstyrkan på två meters håll, medan den något större OCF Magnum Reflector ger ett ännu effektivare ljusutbyte som passar perfekt för att sprida ljus över långa avstånd utan att dagsljuset tar över. Båda reflektorerna är samtidigt lätta och kompakta.

OCF Zoom Reflector

OCF Zoom Reflector

Rekommenderas för
Profoto B1, B1X, B2, D1 och D2
Maximalt ljusflöde
Upp till +1,2 bländarsteg jämfört med den inbyggda reflektorn
Ljusspridning
Justerbar spridningsvinkel på 55–85°
Begränsningar för användning
Blixt på maximalt 1 000 Ws
Inställningsljus på maximalt 300 W
Mått
Diameter: 150 mm
Djup: 140 mm
Storleken är liten nog för att reflektorn ska få plats i en BackPack M, Bag XS eller Bag S Plus när den är monterad på en Profoto B1X, B1, D1 eller D2.
Vikt
195 g (6,88 oz)
OCF Magnum Reflector

OCF Magnum Reflector

Rekommenderas för
Profoto B1, B1X, B2, D1 och D2
Maximalt ljusflöde
Upp till +1,8 bländarsteg jämfört med den inbyggda reflektorn
Ljusspridning
Justerbar spridningsvinkel på 40–80°
Begränsningar för användning
Blixt på maximalt 1 000 Ws
Inställningsljus på maximalt 300 W
Mått
Diameter: 210 mm
Djup: 150 mm
Vikt
250 g (8,82 oz)
 • Air

  Fotografera i automatiskt TTL-läge, styr blixtarna manuellt från kameran, synkronisera flera blixtar på en gång – allt är möjligt med AirTTL.

  Visa alla Air-produkter

 • OCF-ljusformare

  Fotografering handlar om att kontrollera och forma ljuset. Med B1X tar du lätt kreativiteten till en ny nivå med vårt specialanpassade sortiment av kompakta och lätta OCF-ljusformare.

  Visa alla OCF-ljusformare

 • Profoto B2

  Med Profoto B2 kan du vara på språng och hålla dig mycket mobil. Den lilla lätta batteriblixten B2 – som har både TTL- och HSS-funktion – är enkel att flytta runt eller hålla i handen. Den passar även perfekt att hänga på axeln om du fotograferar utan assistent.

  Läs mer om B2

Hitta återförsäljare

Beställ hos din lokala återförsäljare redan i dag, för att bli först med en Profoto B1X.