Veelgestelde vragen - Profoto C1 en C1 Plus | Profoto (NL)
Veelgestelde vragen

Profoto C1 en C1 Plus

Welke Clic-lichtvormers zijn compatibel met de Profoto C1 Plus en C1?
Profoto C1 Plus is compatibel met de Profoto Clic-lichtvormers. Het is niet compatibel met de Profoto Soft Bounce en de Profoto Bounce Card.
Profoto C1 heeft een ingebouwde dome diffuser. Het is niet compatibel met andere lichtvormers.

Schakelen de Profoto C1 Plus en de C1 automatisch uit als ik vergeet ze uit te zetten?
Ja, ze schakelen uit na een inactiviteit van 30 minuten.

Zijn er vereisten waaraan powerbanks voor opladen via USB-C moeten voldoen?
Nee.

Kan ik de Profoto C1 Plus of C1 gebruiken terwijl ik hem oplaad?
Nee.

Kunnen de Profoto C1 Plus en C1 op een lichtstatief worden geplaatst?
Profoto C1 Plus heeft een ingebouwde standaard ¼ in-20 schroefdraad waardoor hij gemakkelijk op een lichtstatief of arm kan worden gemonteerd.
Profoto C1 is primair bedoeld voor vasthouden met de hand of plaatsing op een vlak oppervlak.

Hoe weet ik wanneer er nieuwe firmware beschikbaar is voor mijn Profoto C1 Plus of C1? Hoe kan ik de firmware bijwerken?
Als er nieuwe firmware beschikbaar is, verschijnt er een informatieveld in Profoto Camera app. Druk op het informatieveld en volg de instructies om uw toestel bij te werken.

De Profoto C1 Plus en C1 hebben geen scherm. Waar kan ik het flitsvermogen vinden?
Wanneer u foto’s maakt met Profoto Camera app ziet u het flitsvermogen van uw Profoto C1 Plus of C1 direct in de camera-interface. Wanneer u foto’s maakt met een DSLR- of spiegelloze camera, ziet u het flitsvermogen van uw Profoto C1 Plus of C1 in het gedeelte Afstandsbediening/Toestellen van Profoto Camera. Wanneer u het flitsvermogen wijzigt met de knoppen +/- op de C1 Plus (niet van toepassing voor de C1), wordt het continue licht gebruikt om het hogere of lagere flitsvermogen te illustreren.

De Profoto C1 Plus en C1 hebben geen scherm. Hoe weet ik hoeveel batterijduur ik nog heb?
De Profoto C1 Plus en C1 hebben een statusindicator die het batterijniveau aangeeft als u het toestel in- of uitschakelt. Groen geeft aan dat de batterij is opgeladen. Geel geeft aan dat het batterijniveau laag is (of dat het apparaat wordt opgeladen). Rood geeft aan dat het batterijniveau extreem laag is.

Ik wil meer flitsvermogen uit mijn Profoto C1 Plus of C1 halen. Wat kan ik doen?
Zorg dat u Profoto C1 Plus of C1 op maximaal flitsvermogen (10) staat en op uw onderwerp gericht is. Als u nog meer vermogen nodig hebt, probeer dan dichter bij uw onderwerp te gaan staan. Als u prioriteit geeft aan flitsvermogen, vermijd dan het gebruik van Clic-Grids en Clic-Gels, omdat deze het flitsvermogen verminderen.

Profoto C1 Plus en C1 gebruiken met de Profoto Camera app

Is er een videohandleiding voor hoe u foto’s kunt maken met de Profoto Camera app?
Ja, ga naar profoto.com/support/camera om de videohandleiding te bekijken, of bekijk hem in de Profoto Camera app.

Welke smartphonemodellen en besturingssystemen worden ondersteund met de Profoto Camera app?
Apple iPhone 7 of nieuwer met besturingssysteem iOS 11 of nieuwer (geldig vanaf augustus 2019).

Kan ik de Profoto C1 Plus en C1 gebruiken met de eigen camera-app van iPhone?
Nee. Voor de beste gebruikservaring is een diep integratieniveau tussen camera en flitser nodig. Daarom moet Profoto Camera worden gebruikt voor de Profoto C1 Plus en C1.

Hoe stel ik de focus in?
Als u een persoon fotografeert, stelt Profoto Camera automatisch de focus in op het gezicht van het onderwerp, aangegeven met een vierkant rondom het gezicht van het onderwerp. Als u een ander focuspunt wilt instellen of als u iets anders fotografeert dan een persoon, tik dan op het scherm waarop u de focus wilt instellen. Let op: als de camera is ingesteld op Automatisch, wordt het focuspunt correct weergegeven.

Profoto Camera lijkt geen focus te vinden doordat ik bij weinig licht fotografeer. Wat kan ik doen?
Schakel continu licht in door op het zon-pictogram te drukken. Stel het vermogen van het continue licht in door over de horizontale schuifbalk te swipen.

Met Automatische opname verschilt het livebeeld op het scherm van de uiteindelijke opname. Hoe komt dat?
Met Automatische belichting wordt de juiste belichting van de uiteindelijke foto berekend nadat u op de sluiterknop hebt gedrukt. Deze is gebaseerd op de combinatie van de helderheid van het omgevingslicht, het vermogen van uw Profoto C1 Plus of C1 en de afstand van uw Profoto-flitser tot uw onderwerp.

Mijn Profoto C1 Plus of C1 flitst vaker dan eenmaal per opname. Waarom?
Wanneer u foto’s maakt met Automatische belichting, analyseert Profoto Camera een of meer voorflitsen van de Profoto C1 Plus of C1 om te bepalen wat de ideale blootstelling is voor het onderwerp. Een snellere manier is de eerste opname met Automatische belichting maken en dan overschakelen naar Handmatige belichting. U houdt dan de belichting en het flitsvermogen van de met Automatische belichting gemaakte foto en de C1 Plus of C1 flitst maar één keer per foto. Met Handmatige belichting kunt u de blootstelling of het flitsvermogen ook finetunen als dat nodig is.

Bij Automatische belichting heeft Profoto Camera een schuifbalk van Natuurlijk naar Dramatisch. Wat doet deze schuifbalk?
Wanneer u richting Dramatisch schuift, wordt de belichting van de camera verminderd en het flitsvermogen vergroot. Dit leidt tot een foto met donkerder omgevingslicht (licht dat niet van uw Profoto C1 Plus of C1 komt, bijvoorbeeld een lamp, een raam, de lucht, etc.). Het onderwerp wordt nog steeds correct belicht. Wanneer u richting Natuurlijk schuift, wordt de belichting van de camera vergroot en het flitsvermogen verkleind. Dit leidt tot een foto met helderder omgevingslicht. Het onderwerp wordt nog steeds correct belicht.

Hoe stel ik de belichting handmatig af?
Tik op het belichtingssymbool en zet het op Handmatig. Swipe over de horizontale schuifbalk om de belichting af te stellen.

Hoe kan ik het vermogen van mijn Profoto-flitser aanpassen?
Of u nu gebruik maakt van de Automatische of de Handmatige belichting, u kunt het vermogen van uw Profoto-flitser aanpassen door op het flitspictogram te tikken en vervolgens over de horizontale schuifbalk te swipen.

Hoeveel Profoto’s C1 Plus of C1 kunnen tegelijkertijd worden aangesloten op en synchroniseren met Profoto Camera?
Maximaal 3 Profoto’s C1 Plus/C1 (elke willekeurige combinatie).

Hoe weet ik of de Profoto C1 Plus en C1 zijn aangesloten op Profoto Camera?
Wanneer Profoto Camera verbinding maakt met een Profoto-toestel, wordt de statusindicator op het toestel direct blauw. Wanneer Profoto Camera wordt ontkoppeld van een Profoto-toestel, knippert de statusindicator blauw. In Profoto Camera kunt u zowel in de camera-interface als in het gedeelte Afstandsbediening/Toestel zien of uw toestel is ontkoppeld.

In welk bestandstype worden mijn afbeeldingen opgeslagen?
Druk in het hoofdmenu van Profoto Camera op het tandwiel en selecteer in welke opmaak u uw foto’s wilt opslaan.

Hoe weet ik welke versie van Profoto Camera ik gebruik?
In het gedeelte Afstandsbediening/Toestellen kunt u aflezen welke Profoto Camera app versie u gebruikt.

Waarom hebben jullie de Profoto Camera niet ontwikkeld voor Android?
Profoto heeft de voorkeur gegeven aan iOS voor de uitgave van de eerste versie. Profoto kan momenteel geen verdere informatie verschaffen over toekomstige versies voor andere besturingssystemen.

Profoto C1 Plus gebruiken met een Profoto AirTTL Remote

Kan de Profoto C1 Plus of C1 worden gebruikt met een DSLR- of spiegelloze camera? Zo ja, kan hij ook worden gebruikt met andere Profoto-flitsers?
Profoto C1 Plus kan worden gebruikt met DSLR- en spiegelloze camera’s met elke Profoto AirTTL Remote, dus Profoto Connect, Profoto Air Remote TTL, Profoto A1X en Profoto A1. Hij kan ook worden gebruikt met andere Profoto-flitsers, zoals de A1X, B10 of nog grotere flitsers.
Profoto C1 is speciaal ontwikkeld als smartphone-studioflitser en kan niet worden gebruikt met Profoto AirTTL Remotes.

Als ik een DSLR- of spiegelloze camera gebruik, hoeveel Profoto C1 Plus kan ik dan gelijktijdig synchroniseren en op afstand bedienen?
Zoveel als u wilt.

Kan ik Profoto C1 Plus met elke sluitersnelheid op mijn DSLR- of spiegelloze camera gebruiken? Met andere woorden, wordt HSS ondersteund?
Ja, u kunt uw DSLR- of spiegelloze camera met elke sluitersnelheid gebruiken en HSS wordt ondersteund.
Omdat Profoto C1 Plus is gebaseerd op LED-technologie in plaats van xenon, wordt het flitsvermogen bij gebruik met DSLR-/spiegelloze camera’s geregeld door de lengte van de flits af te stellen. Dat betekent dat hoe lager de sluitersnelheid, hoe meer flitslicht de sensor van de camera kan bereiken, en omgekeerd.

Kan de kleurtemperatuur van de Profoto C1 Plus worden afgesteld als hij wordt gebruikt met een DSLR- of spiegelloze camera?
Ja, de kleurtemperatuur van de Profoto C1 Plus kan worden afgesteld op het toestel zelf door de knop voor continu licht tegelijk met +/- in te drukken, of in het gedeelte Afstandsbediening/Toestellen van Profoto Camera.

Wat is de hersteltijd van de Profoto C1 Plus wanneer wordt gefotografeerd met een DSLR- of spiegelloze camera?
De hersteltijd bij vol vermogen van de Profoto C1 Plus wanneer wordt gefotografeerd met een DSLR- of spiegelloze camera is één seconde.

Hoe kan ik de Profoto C1 Plus bedienen wanneer ik hem samen met een Profoto AirTTL Remote gebruik?
Wanneer u een Profoto C1 Plus met een DSLR- of spiegelloze camera gebruikt, kunt u het flitsvermogen en de kleurtemperatuur wijzigen en Continu licht in-/uitschakelen met de knoppen op het toestel zelf. U kunt dezelfde of meer instellingen in het gedeelte Afstandsbediening/Toestellen van Profoto Camera uitvoeren. Afhankelijk van de Profoto AirTTL Remote die u gebruikt, kunt u mogelijk ook de instellingen vanaf de afstandsbediening wijzigen.

Kan ik een foto maken met mijn DSLR- of spiegelloze camera door op de witte opnameknop op de Profoto C1 Plus te drukken?
Nee, die functie wordt alleen ondersteund wanneer de smartphone uw opnametoestel is.

Welke camera’s kan ik gebruiken met de Profoto C1 Plus?
De compatibiliteit van de camera hangt af van de Profoto AirTTL Remote die u gebruikt. Controleer de compatibiliteit van de camera op het tabblad Technische specificaties op de productpagina van uw Profoto AirTTL Remote.

Profoto Clic

Welke Profoto-flitsers zijn compatibel met de Profoto Clic-lichtvormers?
Profoto C1 Plus, Profoto A1X en Profoto A1.

Zijn de magneten van de Profoto Clic-lichtvormers sterker dan magneten op lichtvormers die eerder werden uitgegeven voor de Profoto A1X/A1?
Ja. Wij hebben feedback ontvangen van klanten dat bij lichtvormers het risico bestond dat ze onder bepaalde omstandigheden van de flitsers werden afgestoten. Daarom hebben wij deze verbetering doorgevoerd.

Wat is het verschil tussen gebruiken van Profoto C1 Plus met en zonder Clic Dome?
Om het meest uniforme lichtpatroon en kleurmix te krijgen, en de natuurlijkste schaduwen, wordt aanbevolen altijd de Clic Dome te gebruiken. Het verschil in maximaal flitsvermogen tussen het gebruik van de Clic Dome en het niet gebruiken is in de meeste gevallen te verwaarlozen.

Wanneer ik Profoto C1 Plus gebruik met een Clic-gel of Clic-grid, moet ik dan daarnaast ook de Clic Dome gebruiken?
Ja, om het meest uniforme lichtpatroon en kleurmix te krijgen, en de natuurlijkste schaduwen, wordt aanbevolen altijd daarnaast ook de Clic Dome te gebruiken.

Kunnen Profoto Clic-lichtvormers worden gestapeld?
Ja, u kunt Clic Dome gebruiken met een Clic-gel en/of Clic-grid. U kunt zelfs twee gels combineren om een derde kleur te maken.

Kan ik de kleurtemperatuur op mijn Profoto C1 Plus wijzigen wanneer ik een Clic-gel gebruik?
Ja, door de kleurtemperatuur te wijzigen terwijl u een Clic-gel gebruikt, kunt u de kleur van de flitser aanpassen. Gebruik een creatieve gel en verander de kleurtemperatuur om allerlei creatieve kleuren te creëren. Gebruik een warme gel en zet de kleurtemperatuur van de C1 Plus op warm om het licht nog warmer te maken dan deze zou zijn zonder de gel (of andersom voor koeler licht).