Ta kreativa bilder

Hur många ljuskällor från Profoto kan jag använda för att ljussätta mitt motiv?
Med den första versionen av appen kan du använda en Profoto B10.

Hur ställer jag in fokus?
Tryck var som helst på kamerans sökare för att ställa in fokus samt låsa exponering och vitbalans. Det här är din intressepunkt. Om du fotograferar ett porträtt trycker du på motivets ansikte för bästa resultat.

Hur justerar jag exponeringen?
Svep över det vertikala reglaget (reglaget med symbolen +/-) för att reglera bakgrundsljuset.

Hur justerar jag effekten på min ljuskälla?
När du är nöjd med bakgrunden sveper du över det horisontella reglaget (reglaget med blixtsymbolen) för att justera ljuset på motivet. Ta en testbild, förhandsgranska resultatet och finjustera igen tills du har uppnått önskat resultat.

Hur aktiverar och justerar jag det fasta ljuset?
Om du vill aktivera det fasta ljuset (för att förhandsgranska hur blixten kommer att träffa motivet) trycker du på solsymbolen.  Vill du justera styrkan i det fasta ljuset håller du solsymbolen nedtryckt och sveper över hjulet till önskad nivå.

Hur inaktiverar jag det fasta ljuset?
Tryck på solsymbolen igen, så stängs det fasta ljuset av.

Hur justerar jag färgtemperaturen?
Om du vill ändra färgtemperaturen i det fasta ljuset trycker du på symbolen för färgdämpning och sveper över hjulreglaget tills du uppnått önskad färgnyans.

Varför fungerar Profoto-appen bara med mitt vidvinkesobjektiv?
På grund av tidssynkroniseringen mellan smartphone-enhetens kamera och blixten kräver varje objektiv specialutveckling. För den första versionen har Profoto beslutat att prioritera vidvinkelobjektivet. Stöd för andra objektiv ingår i vår lanseringsplan.

I vilket format sparas mina bilder?
Dina bilder sparas i Apples HEIF-format. Om du delar dina bilder via sms, e-post eller sociala medier omvandlas de till standardformatet JPEG.