Marknadsprojektledare till Profotos globala marknadsteam

Sundbyberg, Stockholm, Sweden

Profoto är världsledande inom fotografering. Vår övertygelse är nämligen att det är ljuset som spelar själva huvudrollen i varje bild som tas. Ordet ”fotografi” betyder bokstavligen att måla med ljus. Med hjälp av våra produkter kan fotografer göra just detta – måla med ljus och skapa den där bilden de har en vision om snarare än att bara fånga det som redan finns där. Vi kallar detta för ”ljusformning” och vi utvecklar kunskap och verktyg för dessa fotografer.  Vi är otroligt stolta och ödmjuka över att världens bästa fotografer, och de som aspirerar till att bli det, använder våra produkter för att skapa ikoniska bilder med ljus.  

Vill du jobba med projektledning inom marknadsföring för att möjliggöra för ännu fler fotografer att kunna släppa loss sin kreativitet och skapa fantastiska bilder med ljus? Vi söker just nu en marknadsprojektledare med stor passion för marknadsföring och fotografi till vårt globala marknadsteam. Är du den vi söker?

Rollen

Som marknadsprojektledare kommer ditt ansvar vara att projektleda större marknadsprojekt, dvs produktlanseringar, marknadskampanjer och innehållsproduktion.  För lokal implementering kommer du att arbeta tillsammans med Profotos dotterbolag och distributörer.

Du kommer arbeta med projektledning och koordinering av aktiviteter tillsammans med kollegor på marknadsavdelningen, produktledning och sälj men även externa partners såsom fotografer, byråer och andra leverantörer. I rollen ingår att se till att Profotos varumärke och riktlinjer efterföljs. Du är ansvarig för att hålla budget och tidsplan samt att leda och koordinera det totala marknadsprojektet.

Du kommer att projektleda arbete i alla marknadsföringskanaler, där vi har vår absoluta tyngdpunkt på olika typer av digital marknadsföring (social media, content marketing etc.),  och hela vägen från framtagande av kreativa koncept, bildproduktion, videoproduktion etc. till färdiga marknadsassets. Som projektledare på Profoto kommer du att få en jobba i en internationell och kreativ bransch. Du kommer ha stora möjlighet att påverka och utveckla vårt marknadsarbete. 

Som Marknadsprojektledare kommer du vara en viktig medlem i vårt globala marknadsteam på Profoto HQ. Hela teamet består av ca 10 personer. Du kommer att rapportera till Head of Content & Brand.

Om du är en person som gillar att ta på dig nya utmaningar och vill vara i förarsätet när det gäller din egen karriär så kan det här vara rätt ställe för dig!

Din profil

Utbildning och arbetslivserfarenhet

 • Master/Bachelor universitetsexamen inom marknadsföring
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som projektledare för stora marknadsprojekt
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av brett marknadsarbete på internationell marknad och B2C
  • content marketing
  • digital marknadsföring
  • arbete med produktlanseringar
  • bild- och videoproduktion

Förmågor

 • Du är en god kommunikatör som förstår hur man bäst kommunicerar med olika målgrupper och internationellt med människor i olika kulturer
 • Du är kreativ och nytänkande
 • Du har ett naturligt och tydligt ledarskap som får andra att göra sitt allra bästa
 • Du tar tydligt ägarskap och är van att leverera mycket god kvalitet på utsatta deadlines och till budget
 • Du är mycket noggrann och har en god förmåga att dokumentera information och strukturera ditt arbete
 • Du uttrycker dig, talar och skriver flytande på både svenska och engelska

 

Vill du bli en del av Profoto – The Light Shaping Company?

Om  du ser dig själv som Marknadsprojektledare så skicka in en ansökan med CV, personligt brev, universitets- och gymnasiebetyg till vår rekryterare Lars Janesköld lars.janeskold@profoto.com

Vi kommer enbart behandla ansökningar med de efterfrågade dokumenten. Om du har några frågor så får du gärna kontakta Lars Janesköld via email eller på telefon +46 (0)70-692 43 12.

Senaste ansökningsdag 15 oktober 2018. Intervjuer kommer ske på kontinuerlig basis.

Om oss

Profoto är mer än ett varumärke. Profoto är mer än de världsledande produkter för ljusformning vi tillverkar.

Profotos främsta mål är att hjälpa den som skapar bilden att tillföra ljus av allra högsta kvalitet. När man inser att flera miljarder bilder tas varje dag kan man också börja förstå vidden av vårt åtagande att forma perfekt ljus.

Vårt starka engagemang och vår passion har varit en del av vårt DNA redan från start. Vi omfamnar förändring och utveckling.

För 50 år sedan bestämde sig våra grundare Conny Dufgran och Eckhard Heine för att skapa den allra bästa blixten för de allra bästa fotograferna – och de lyckades. De satte en standard som vi inte bara strävar efter att hålla – utan att överträffa.

Vi är nämligen övertygade om att ljuset är oumbärligt och centralt för allt bildskapande – oavsett kamera och oavsett situation. Förmågan att skapa fantastiska bilder hänger direkt samman med förmågan att forma ljuset.

Denna grundprincip är nyckeln till en värld fylld av otroliga bilder och syftet med varje enskild produkt som vi skapar.


CEO:
Anders Hedebark
Huvudkontor
: Sundbyberg, Stockholm
Kontor
: Tokyo, Hamburg, Paris, London, New York and Toronto
Anställda
: 120+

 

 

If you have any questions about this position, please contact:

Lars Janesköld
lars.janeskold@profoto.com
+46 (0)70-692 43 12