Global Marketing Project Leader

Sundbyberg, Stockholm, Sweden

Som Global Marketing Project Leader kommer du få chansen att jobba med flera av världens bästa fotografer och bildskapare, vårt världsledande varumärke och våra premium produkter när du utvecklar vår marknadsföring, som till största del är digital content marketing, riktad mot nya kundgrupper (B2C) i den spännande och utmanande förändringsresa vi är på.

Antal foton i världen växer exponentiellt tack vare den digitala utvecklingen och i det ser vi en jättepotential för oss att utvecklas som varumärke och nå nya kundgrupper.

Profoto är världsledande inom fotografering. Ordet ”fotografi” betyder att måla med ljus. Vi utvecklar kunskap och produkter så att fotografer och andra bildskapare kan göra just detta – måla med ljus och skapa den där bilden de har en vision om snarare än att bara fånga det som redan finns där. Vi är otroligt stolta och ödmjuka över att världens bästa fotografer, och de som aspirerar till att bli det, använder våra produkter för att skapa ikoniska bilder med ljus.

Rollen

Som  marknadsprojektledare kommer ditt ansvar vara att projektleda globala marknadsprojekt, dvs produktlanseringar, marknadskampanjer och innehållsproduktion. 

 • Utveckla strategi och sätta mål för dina marknadsprojekt
 • Planera och koordinera framtagande av av kreativa koncept, bildproduktion, videoproduktion, produktion av färdigt marknadsmaterial för alla våra marknadsföringskanaler, med tyngdpunkt på olika typer av digital content marketing.
 • Koordinera aktiviteter med kollegorna på marknadsavdelningen, produktledning och sälj men även externa partners såsom fotografer, byråer och andra leverantörer.
 • Se till att Profotos varumärke och riktlinjer efterföljs.
 • Ansvara för att budget och tidsplan hålls.
 • Följa upp målsättningar för marknadsföringen.

Du kommer vara en viktig medlem i vårt globala marknadsteam på Profoto HQ. Hela teamet består av ca 10 personer. För lokal implementering kommer du att arbeta tillsammans med Profotos dotterbolag och distributörer.

Du kommer få stora möjligheter att påverka och utveckla vår marknadsföring och din karriär. Om du är en person som gillar att ta på dig nya utmaningar och vill styra din egen karriär så kan det här vara rätt ställe för dig!

Din profil

Utbildning och arbetslivserfarenhet

 • Master/Bachelor universitetsexamen inom marknadsföring
 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet av brett marknadsarbete B2C
  • Digital content marketing
  • Produktlanseringar
  • Bild- och videoproduktion för marknadskampanjer
 • Minst 5 år som projektledare för stora marknadsprojekt på internationellt företag

Förmågor

 • Du är en god kommunikatör som förstår hur man bäst kommunicerar med olika målgrupper och internationellt med människor i olika kulturer
 • Du är kreativ och nytänkande
 • Du har ett naturligt och tydligt ledarskap som får andra att göra sitt allra bästa
 • Du tar tydligt ägarskap och är van att leverera mycket god kvalitet på utsatta deadlines och till budget
 • Du är mycket noggrann och har en god förmåga att dokumentera information och strukturera ditt arbete
 • Du uttrycker dig, talar och skriver flytande på både svenska och engelska

Vill du bli en del av Profoto?

Om  du ser dig själv som Global marknadsprojektledare så skicka in en ansökan med CV, personligt brev och betyg till vår rekryterare Lars Janesköld lars.janeskold@profoto.com

Vi kommer enbart behandla ansökningar med de efterfrågade dokumenten. Om du har några frågor så får du gärna kontakta Lars Janesköld via email eller på telefon +46 (0)70-692 43 12.

Senaste ansökningsdag 30 november 2018. Intervjuer kommer ske på kontinuerlig basis.

Om oss

Profoto är mer än ett varumärke. Profoto är mer än de världsledande produkter för ljusformning vi tillverkar.

Profotos främsta mål är att hjälpa den som skapar bilden att tillföra ljus av allra högsta kvalitet. När man inser att flera miljarder bilder tas varje dag kan man också börja förstå vidden av vårt åtagande att forma perfekt ljus.

Vårt starka engagemang och vår passion har varit en del av vårt DNA redan från start. Vi omfamnar förändring och utveckling.

För 50 år sedan bestämde sig våra grundare Conny Dufgran och Eckhard Heine för att skapa den allra bästa blixten för de allra bästa fotograferna – och de lyckades. De satte en standard som vi inte bara strävar efter att hålla – utan att överträffa.

Vi är nämligen övertygade om att ljuset är oumbärligt och centralt för allt bildskapande – oavsett kamera och oavsett situation. Förmågan att skapa fantastiska bilder hänger direkt samman med förmågan att forma ljuset.

Denna grundprincip är nyckeln till en värld fylld av otroliga bilder och syftet med varje enskild produkt som vi skapar.


CEO:
Anders Hedebark
Huvudkontor
: Sundbyberg, Stockholm
Kontor
: Tokyo, Hamburg, Paris, London, New York and Toronto
Anställda
: 120+

このポジションについてのお問い合わせ先:

Lars Janesköld
lars.janeskold@profoto.com
+46 (0)70-692 43 12