Camera | Profoto (NL)

Camera

Welke Profoto-apparaten kunnen worden gebruikt om foto’s te maken met Profoto Camera?
U kunt alle compatibele lichten gebruiken om foto’s te maken met Profoto Camera. De lijst met compatibele Profoto-producten vindt u onder Compatibiliteit.

Kan Profoto Connect worden gebruikt om foto’s te maken met Profoto Camera?
Nee, Profoto Connect kan niet worden gebruikt om foto’s te maken met Profoto Camera. Profoto Camera app kan wel worden gebruikt als afstandsbediening en om Profoto Connect bij te werken.
Alle compatibele flitsers kunnen worden gebruikt om foto’s te maken met Profoto Camera, bijvoorbeeld Profoto C1, Profoto C1 Plus, Profoto B10 en Profoto B10 Plus.

Hoeveel Profoto-flitsers kunnen tegelijkertijd worden aangesloten en flitsen bij het maken van foto’s met Profoto Camera ?
Er kunnen via BLE-connectiviteit tot wel drie (3) flitsers met Profoto Camera worden verbonden en gelijktijdig worden gebruikt bij het fotograferen.

Is er een videohandleiding voor het maken van foto’s met de Profoto Camera-app?
Ja, ga naar https://profoto.com/support/app om de videohandleiding te bekijken, of bekijk hem rechtstreeks in Profoto Camera.

Hoe stel ik de focus in?
Als u een persoon fotografeert, stelt Profoto Camera automatisch de focus in op het gezicht van het onderwerp, aangegeven door een vierkant rondom het gezicht van het onderwerp. Als u een ander focuspunt wilt instellen of als u iets anders fotografeert dan een persoon, tik dan op het scherm waarop u  de focus wilt instellen. Let op: als de camera is ingesteld op Automatisch, wordt het focuspunt correct weergegeven.

Profoto Camera lijkt geen focus te vinden doordat ik bij weinig licht fotografeer. Wat kan ik doen?
Schakel continu licht in door op het zon-pictogram te drukken. Stel het vermogen van het continue licht in door over de horizontale schuifbalk te swipen.

Met Automatische belichting verschilt het livebeeld op het scherm van de belichting van het uiteindelijke beeld. Hoe komt dat?
Met Automatische belichting wordt de juiste belichting van de uiteindelijke foto berekend nadat u op de sluiterknop hebt gedrukt. Deze is gebaseerd op de combinatie van de helderheid van het omgevingslicht, het vermogen van u Profoto C1 Plus of C1 en de afstand van uw Profoto-flitser tot uw onderwerp.

Mijn Profoto-flitser flitst vaker dan eenmaal per opname. Waarom?
Wanneer u foto’s maakt met Automatische belichting, analyseert Profoto Camera een of meer voorflitsen van de Profoto-flitser om te bepalen wat de ideale blootstelling is voor het onderwerp. Een snellere manier is de eerste opname met Automatische belichting maken en dan overschakelen naar Handmatige belichting. U houdt dan de belichting en het flitsvermogen van de met Automatische belichting gemaakte foto en de Profoto-flitser flitst maar één keer per foto. Met Handmatige belichting kunt u de blootstelling of het flitsvermogen ook finetunen als dat nodig is.

Met Automatische opname heeft Profoto Camera een schuifbalk voor Natuurlijk naar Dramatisch. Wat doet deze schuifbalk?
Wanneer u richting Dramatisch schuift, wordt de belichting van de camera verminderd en het flitsvermogen vergroot. Dit leidt tot een foto met donkerder omgevingslicht (licht dat niet van uw Profoto-flitser komt, bijvoorbeeld een lamp, een raam, de lucht, etc.). Het onderwerp wordt nog steeds correct belicht. Wanneer u richting Natuurlijk schuift, wordt de belichting van de camera vergroot en het flitsvermogen verkleind. Dit leidt tot een foto met helderder omgevingslicht. Het onderwerp wordt nog steeds correct belicht.

Hoe stel ik de belichting handmatig af?
Tik op het belichtingssymbool en zet het op Handmatig. Gebruik de horizontale schuifregelaars om de ISO en de belichtingstijd aan te passen.

Hoe kan ik het vermogen van mijn Profoto-flitser aanpassen?
Of u nu gebruik maakt van de Automatische of de Handmatige belichting, u kunt het vermogen van uw Profoto-flitser aanpassen door op het flitspictogram te tikken en vervolgens over de horizontale schuifbalk te swipen.

Als ik de portretmodus op mijn iPhone heb ingesteld, staat die dan ook ingesteld in Profoto Camera?
 Portretmodus wordt momenteel niet ondersteund door Profoto Camera.

In welk bestandstype worden mijn afbeeldingen opgeslagen?
Druk in het hoofdmenu van Profoto Camera op het tandwiel en selecteer in welk formaat u uw foto’s wilt opslaan.

Waarom kan ik mijn B10 of B10 Plus alleen in de handmatige modus gebruiken (automatische modus werkt niet)?
Het is de bedoeling dat op enig moment ook de automatische modus kan worden gebruikt. We willen deze nog wat verder ontwikkelen zodat hij straks voldoet aan de hoge standaard die we aan onze producten stellen.

Profoto C1 en C1 Plus gebruiken met Huawei-toestellen

Welke Huawei-toestellen bieden ondersteuning voor C1 en C1 Plus?
De Mate30-modellen en P40-modellen. De originele camera-app van Huawei biedt ondersteuning voor C1 en C1 Plus, net als de speciale Profoto Camera-app voor Huawei.

Hoe gebruik ik C1 of C1 Plus met de originele Huawei camera-app?
Verbind en koppel de C1 of C1 Plus via het standaard Bluetooth-menu van het Huawei-besturingssysteem. U ziet nu “Profoto” staan in de originele camera-app van Huawei, naast het flitsersymbool.

Hoe gebruik ik C1 of C1 Plus met de speciale Profoto Camera-app voor Huawei?
Zoek in de Huawei AppGallery naar “Profoto Camera”. Na installatie opent u de app en verbindt u de C1 of C1 Plus door op het plusknopje (+) te drukken, linksboven op het scherm.

Wat is het verschil tussen het gebruik van de C1 of C1 Plus in de originele Huawei Camera-app en de Profoto Camera-app voor Huawei?
De originele Huawei Camera-app geeft u controle over de flitser en de camera. Dit is de beste oplossing als u zo snel mogelijk foto’s wilt maken.

Met de speciale Profoto Camera-app heeft u volledige controle over zaken als flitsvermogen, kleur, camera-instellingen, enz.

Kan ik meer dan één C1 of C1 Plus gebruiken met mijn Huawei-toestel?
De originele Huawei Camera-app ondersteunt op dit moment maar één flitser tegelijk.
De speciale Profoto Camera-app ondersteunt wel meerdere flitsers tegelijk.