Profoto A10 & A1X | Profoto (NL)
FAQ

Profoto A10 & A1X

Draadloze connectiviteit - Air

Kan ik de A10 of A1X gebruiken om mijn andere Profoto-flitsers op afstand te bedienen en te activeren?
Ja, zowel de A10 als de A1X kunnen worden gebruikt als een Air Remote om tot 4 groepen Profoto Air-flitsers op 300 meter afstand van je camera te activeren of te bedienen.

Wat is het draadloze bereik bij gebruik van de A10 of A1X off-camera?
Zowel de A10 als de A1X kunnen worden getriggerd door elke Profoto Air Remote, Connect of A10/A1X op afstanden tot 300 meter in vrij zicht. Tot 100 meter is meestal geen probleem.

Kan ik speedlights van andere merken combineren met de Profoto A10 en A1X?
Andere merken kunnen worden getriggerd door de A10 en A1X als ze een optische slave-modus hebben. De Profoto A10 en A1X hebben geen optische slave ingebouwd, zodat ze niet kunnen worden getriggerd door speedlights van andere merken.

Draadloze connectiviteit - AirX- en Profoto-apps

Kan ik de A10 en de Profoto-app op elkaar aansluiten?
Ja, de A10 heeft AirX ingebouwd, de nieuwe smartphone-synchronisatietechnologie met Bluetooth van Profoto. De A10 kan als flitser worden aangesloten op de camera in de Profoto-app. Je kunt de Profoto-app ook gebruiken om je A10 op afstand te bedienen.

Kan ik AirX in mijn A1 of A1X krijgen via een firmware-update?
Nee, dat is niet mogelijk.

Wat is het draadloze Bluetooth-bereik bij gebruik van A10 met de Profoto-app?
Draadloos bereik van de AirX Bluetooth-verbinding is tot 30 meter.

Welke smartphones worden met de nieuwe A10 ondersteund?
Alle iPhone 7-modellen of nieuwer. De Android camera-app is in ontwikkeling. Kijk op de Profoto-app FAQ-website voor de laatste informatie over Android-compatibiliteit.

Welke apps ondersteunen Profoto A10?
Profoto iOS-app en Profoto Connect Android-app.

Hoeveel A10-units kunnen tegelijkertijd worden aangesloten en flitsen als er foto’s worden gemaakt met de Profoto-app?
Er kunnen maximaal drie (3) A10-flitsers tegelijk worden gebruikt om foto's te maken met de Profoto-app.

Hoeveel Profoto-toestellen kan ik op afstand bedienen vanuit de Profoto Camera-app?
Je kunt maximaal drie (3) Profoto-toestellen individueel op afstand bedienen. Als je een Profoto Connect op afstand bedient, kun je net zoveel flitsers bedienen als je wilt als deze zijn ingesteld op hetzelfde kanaal als je Profoto Connect.

Wat is de snelste sluitertijd die ik kan gebruiken op mijn smartphone, als ik de Profoto A10 gebruik?
Je kunt sluitertijdsnelheden gebruiken in het bereik van 1/25.000s tot 1s. Exacte getallen kunnen variëren tussen verschillende smartphone-modellen, maar zouden in de buurt van dit bereik moeten liggen.

Werkt de Profoto Camera-app in de automatische belichtingsmodus (TTL) modus samen met Profoto A10?
Nee. De automatische belichtingsmodus (TTL) voor Xenon-flitsers is in ontwikkeling.

Kan Profoto Connect worden gebruikt om foto’s te maken met Profoto Camera-app?
Nee, Profoto Connect kan niet worden gebruikt om foto’s te maken met Profoto Camera. Profoto Camera kan wel worden gebruikt als afstandsbediening en om Profoto Connect te updaten.

Hoe sluit ik Profoto Camera aan op mijn Profoto A10?
Download Profoto Camera (“Profoto”) in de App Store. Activeer Bluetooth op je telefoon en schakel vervolgens je Profoto-toestel in. Tik dan in Profoto Camera op het plus-teken in Camera-weergave of in Afstandsbedieningsweergave, en je Profoto-toestel verschijnt.

Compatibele lichtvormers

Welke lichtvormers worden aanbevolen voor A10 en A1X?
Alle Profoto Clic LST's worden aanbevolen voor A10 en A1X. Bekijk hier alle Clic LST's.

Camera compatibiliteit

Welke cameramodellen worden ondersteund in de A10 voor Fujifilm?
Er worden voortdurend nieuwe camera's toegevoegd aan de lijst met compatibele modellen.
Om de nieuwste informatie te vinden, kun je hier de lijst bekijken.

Welke cameramodellen worden ondersteund in de A10 voor Canon?
Er worden voortdurend nieuwe camera's toegevoegd aan de lijst met compatibele modellen.
Om de nieuwste informatie te vinden, kun je hier de lijst bekijken.

Welke cameramodellen worden ondersteund in de A10 voor Nikon?
Er worden voortdurend nieuwe camera's toegevoegd aan de lijst met compatibele modellen.
Om de nieuwste informatie te vinden, kun je hier de lijst bekijken.

Welke cameramodellen worden ondersteund in de A10 voor Sony?
Er worden voortdurend nieuwe camera's toegevoegd aan de lijst met compatibele modellen.
Om de nieuwste informatie te vinden, kun je hier de lijst bekijken.

Compatibiliteit van batterij en lader

Werken de A10-batterij en de batterijlader met de A1X?
Ja, de batterij en de lader zijn hetzelfde voor A1X en A10.

Kan ik de oude A1-batterij gebruiken met A10 en A1X?

Ja, dat kan, maar je zal bij elke batterijlading een kleiner aantal flitsen krijgen.

Kan ik met de A10 en A1X en hun batterijen met het vliegtuig reizen?

Ja. Onze Li-ion batterijen zijn UN-gecertificeerd, je kunt ze dus gerust meenemen in het vliegtuig, naar welke bestemming dan ook. Al de benodigde documentatie vind je hier: Vliegen met Li-ion batterij voor A10 en A1X.

Bediening

Waar kan ik de gebruikershandleiding voor mijn A10 of A1X vinden?

Vind hier de gebruikershandleiding voor de A10. Vind hier de gebruikershandleiding voor de A1X.

Kan ik het instellicht op de A10 of A1X gebruiken voor video en stilstaande beelden?
Het instellicht is voornamelijk ontworpen als instellicht bij gebruik van de flitser maar kan ook gebruikt worden voor het maken van video's en als lichtbron voor stilstaande beelden. Ga voor het beste resultaat naar instellingen, zet 'MODEL' op 'FLIKKERVRIJ' en zet 'ZOOM' op full wide.

Kan ik verschillende talen selecteren in het schermmenu van mijn Profoto A10 of A1X?
De taal van het menu voor alle Profoto-producten is Engels en dit kan helaas niet worden veranderd.