Profoto A10 & A1X | Profoto (SE)
FAQ

Profoto A10 & A1X

Trådlös anslutning – Air

Kan jag använda A10 eller A1X som fjärrkontroll och utlösa mina övriga Profoto-ljuskällor?
Ja, både A10 och A1X kan användas som Air Remote för att utlösa eller fjärrstyra upp till fyra grupper med Profoto Air-ljuskällor, som kan befinna sig upp till 300 meter (1 000 ft) från kameran.

Vilken är den trådlösa räckvidden vid användning av A10 eller A1X som fristående blixt?
Såväl A10 som A1X kan utlösas av valfri Profoto Air Remote, Connect eller A10/A1X på avstånd på upp till 300 meter vid fri sikt. Upp till 100 meter är vanligtvis inte något problem.

Kan jag använda speedlights av andra märken tillsammans med Profoto A10 och A1X?
Blixtar av andra märken kan utlösas av A10 och A1X om de har funktionen för optiskt slavläge. Profoto A10 och A1X har inte optiskt slavläge inbyggt så de kan inte utlösas av speedlights av andra märken.

Trådlös uppkoppling – AirX och Profoto-appar

Kan jag ansluta A10 med Profoto-appen?
Ja, A10 har AirX – som är Profotos nya Bluetooth-baserade synkroniseringsteknik för smartphone-fotografering – inbyggt. A10 kan anslutas som blixt till kameran i Profoto-appen. Du kan även använda Profoto-appen för att fjärrstyra din A10.

Kan jag få AirX i min A1 eller A1X genom en firmware-uppdatering?
Nej, det går inte.

Vilken är den trådlösa Bluetooth-räckvidden vid användning av A10 med Profoto-appen?
Den trådlösa Bluetooth-räckvidden för AirX-funktionen är upp till 30 meter.

Vilka smartphone-modeller stöds av nya Profoto A10?
Alla iPhone-telefoner av modell 7 eller senare. Android Camera-appen är under utveckling. Besök Profoto-appens webbplats för vanliga frågor för att få den senaste informationen om Android-kompatibilitet.

Vilka appar har stöd för Profoto A10?
iOS-appen Profoto och Android-appen Profoto Connect.

Hur många A10-enheter kan anslutas och utlösas samtidigt vid skapande av bilder med Profoto-appen?
Upp till tre (3) A10-ljuskällor kan användas samtidigt för att skapa bilder med Profoto-appen.

Hur många Profoto-enheter kan jag fjärrstyra från Profoto Camera-appen?
Du kan fjärrstyra upp till tre (3) Profoto-enheter individuellt. Om du fjärrstyr en Profoto Connect kan du dock fjärrstyra så många ljuskällor du vill som är inställda på samma kanal som din Profoto Connect.

Vilken är den kortaste slutartid jag kan använda på min smartphone när jag fotograferar med Profoto A10?
Du kan använda slutartider inom intervallet 1/25 000 sekund till 1 sekund. De exakta siffrorna kan variera mellan olika smartphone-modeller men bör ligga nära detta intervall.

Kan Profoto Camera-appen använda läget för automatisk exponering (TTL) tillsammans med Profoto A10?
Nej. Läget för automatisk exponering (TTL) för Xenon-blixtar är fortfarande under utveckling.

Kan Profoto Connect användas för att skapa bilder med Profoto Camera-appen?
Nej, Profoto Connect kan inte användas för att skapa bilder med Profoto Camera. Profoto Camera kan dock användas för att fjärrstyra och uppdatera Profoto Connect.

Hur ansluter jag Profoto Camera till min Profoto A10?
Ladda ner Profoto Camera (”Profoto”) från App Store. Aktivera Bluetooth på din telefon och sätt sedan på din Profoto-enhet. Öppna därefter Profoto Camera och tryck på plustecknet i kameravyn eller i fjärrkontrollsvyn så kommer din Profoto-enhet att visas.

Kompatibilitet med ljusformare

Vilka ljusformare rekommenderas för A10 och A1X?
Alla Profotos Clic-ljusformare rekommenderas för A10 och A1X. Se alla Clic-ljusformarna här.

Kamerakompatibilitet

Vilka kameramodeller stöds av A10 for Fujifilm?
Nya kameror läggs hela tiden till i listan över kompatibla modeller.
Se efter i listan här för att få den senaste informationen.

Vilka kameramodeller stöds av A10 for Canon?
Nya kameror läggs hela tiden till i listan över kompatibla modeller.
Se efter i listan här för att få den senaste informationen.

Vilka kameramodeller stöds av A10 for Nikon?
Nya kameror läggs hela tiden till i listan över kompatibla modeller.
Se efter i listan här för att få den senaste informationen.

Vilka kameramodeller stöds av A10 for Sony?
Nya kameror läggs hela tiden till i listan över kompatibla modeller.
Se efter i listan här för att få den senaste informationen.

Kompatibilitet för batterier och laddare

Kan batteriet och batteriladdaren för A10 användas med A1X?
Ja, det är samma batteri och laddare för A1X och A10.

Kan jag använda det gamla A1-batteriet med A10 och A1X?

Ja, det kan du, men du får färre blixtar från varje batteriladdning.

Kan jag resa med flyg med A10 och A1X och dessas batterier?

Ja. Våra litiumjonbatterier är UN-certifierade så du kan ta med dem på planet, var du än ska. Här hittar du all dokumentation du kan behöva: Resa med flyg med litiumjonbatteriet för A10 och A1X.

Användning

Var kan jag hitta bruksanvisningen för min A10 eller A1X?

Hitta bruksanvisningen för A10 här. Hitta bruksanvisningen för A1X här.

Kan jag använda inställningsljuset på A10 eller A1X för videoinspelning och tagning av stillbilder?
Inställningsljuset är framför allt framtaget för att fungera som inställningsljus vid användning av blixten, men kan även användas för videoinspelning och som ljuskälla för stillbilder. För att få bästa resultat ska du gå till inställningarna, sätta ”MODEL” till ”FLICKER FREE” och sätta ”ZOOM” till full vidvinkel.

Kan jag välja andra språk i displaymenyn på min Profoto A10 eller A1X?
Menyspråket för alla Profoto-produkter är engelska och detta kan tyvärr inte ändras.