Profoto Control Android | Profoto (SE)

Profoto Control Android

Med vilka smartphone-modeller och operativsystem kan jag använda Profoto Control Android-appen?

Profoto Control Android-appen går att använda på Android-telefoner med Android OS 7 eller senare. Appen har testats med Samsung Galaxy S9+, S10, S10+, Note 8, Note 9 och Note 10, Huawei P20 Pro, M20 Pro, Mate 30 och P30 Pro, Google Pixel 3, 3a och 4, Xiaomi Mi 8, Mi 9 och Mi Mix 3, OnePlus 6, 7 Pro, HTC U12+ och andra telefoner (uppgifter från december 2019).

Med vilka Profoto-produkter kan jag använda Profoto Control Android-appen?

Profoto Control Android-appen kan användas för att fjärrstyra och uppgradera firmware på Profoto B10, Profoto B10 Plus, Profoto Connect, Profoto C1 och Profoto C1 Plus.*

* Observera att du inte kan ta bilder direkt med Profoto Control Android-appen.

Vilka produkter kan jag fjärrstyra från Profoto Control Android-appen när jag skapar bilder med en systemkamera (DSLR) eller en kompakt systemkamera (utan spegel)?

Du kan fjärrstyra Profoto B10, Profoto B10 Plus, Profoto Connect, Profoto C1 och Profoto C1 Plus.

Kan jag fotografera med Profoto Control Android-appen?

Det går inte att ta bilder direkt med Profoto Control Android-appen.

När kommer Profoto Camera Android-appen?

Vi arbetar med den och kommer att släppa den någon gång framöver.

Hur många Profoto-enheter kan jag fjärrstyra från Profoto Control Android-appen?

Du kan fjärrstyra upp till tre (3) Profoto-enheter individuellt. Om du fjärrstyr en Profoto Connect kan du dock fjärrstyra så många ljuskällor du vill som är inställda på samma kanal som din Profoto Connect.

Jag använder Profoto Connect tillsammans med min Profoto A1X. Varför kan jag inte se min A1X i Profoto Control Android-appen?

I Profoto Control Android-appen ser du bara Profoto-enheter med Bluetooth-anslutning, vilket Profoto A1X inte har. Om din Profoto Connect och din Profoto A1X är inställda på samma kanal kan du dock ändå styra din Profoto A1X från Profoto Control Android-appen genom att fjärrstyra din Profoto Connect.

Hur sätter jag min Profoto-enhet i standby-läge?

Aktivera eller inaktivera ljuskällan genom att trycka på omkopplaren längst upp till vänster bland inställningarna. Omkopplaren sätter enheten i standby-läge.

Jag lyckas inte ansluta Profoto Control Android-appen till min Profoto-enhet. Vad är det som är fel?

Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på din telefon och att din Profoto-enhet är på. Öppna därefter Profoto Control Android-appen och tryck på plustecknet i fjärrkontrollsvyn så kommer din Profoto-enhet att visas.

Om din Profoto-enhet är en Profoto B10 ska du kontrollera att Bluetooth är aktiverat på B10-enheten (detta sker automatiskt på övriga Profoto-enheter som är kompatibla med Profoto Control Android-appen). Leta rätt på Bluetooth-inställningen i B10-menyn och välj ON. När Bluetooth är aktiverat visas Bluetooth-symbolen längst ned på B10-displayens huvudskärm.

Hur vet jag om min Profoto-enhet är ansluten till Profoto Control Android-appen?

När Profoto Control Android-appen ansluts till en Profoto-enhet blir statusindikatorn på enheten blå under en kort stund. När Profoto Control Android-appen kopplas bort från Profoto-enheten blinkar statusindikatorn med blått ljus. I Profoto Control Android-appen kan du se i fjärrkontrolls-/enhetsvyn om din enhet är ansluten.

Hur kopplar jag bort min Profoto-enhet från Profoto Control Android-appen?

Gå till ”Remote Control” från Profoto Control Android-appens huvudmeny. Välj din enhet och tryck på kugghjulssymbolen. Välj ”Disconnect” längst ned bland enhetens inställningar.